Waarom maakt het bedrukken van rolstickers gebruik van offsetdruk?

- 2021-04-23-

Zelfklevend printen is een van de meest gebruikte traditionele ambachten in de grafische industrie. In het begin was zelfklevend printen in feite vellendruk, en de laatste jaren is zelfklevend printen op rolpapier een nieuwe poging.

Het gebruik van roloffsetdruk om zelfklevende etiketten af ​​te drukken, kan de tekortkomingen van flexodruk en reliëfdruk in toonreproductie compenseren, waardoor drukwerk met lange tinten gemakkelijker te printen en te reproduceren is. Bij het drukken van boekdruk hebben zelfklevende drukkerijen vaak te maken met het probleem van het voortdurend wisselen van de folie. Dit komt voornamelijk omdat de originele documenten die door de verkoper zijn meegebracht in offsetdrukformaat zijn, dus de drukkerij moet de kalibratie opnieuw aanpassen aan de werkelijke situatie van zijn eigen machines en apparatuur. En kleurscheiding, kleine en grote afdrukbare stippen wissen.

Tegenwoordig elimineert offsetdruk deze problemen omdat offsetdruk full-tone afdrukken is. De afdrukkwaliteit van zelfklevende stickers is sterk verbeterd. De komende jaren zullen zelfklevende etiketten voor roloffsetdruk zich snel ontwikkelen. Nu zijn sommige binnenlandse fabrikanten van heen en weer bewegende papiertransporteurs optimistischer over dit model, omdat de offsetdruktechnologie niets nieuws heeft, maar een nieuwe combinatie.

Offsetstickers hebben een aantal speciale industriële markten, zoals medische labels. Dit komt omdat wanneer medische etiketten handmatig worden gemarkeerd, vellenoffset wordt gebruikt. Tegenwoordig kan deze met de rolleroffsetpers automatisch fijne afbeeldingen en tekst labelen en afdrukken, waardoor zelfklevend printen gemakkelijker wordt. Waar duidelijk op moet worden gewezen, is dat het zelfklevende etiket van roloffsetdruk slechts een manier is en het grote patroon van hoogdrukdruk niet kan veranderen.

Zelfklevend printen is een van de meest geschikte methoden voor gecombineerd printen. Veel cosmetica-etiketten die we in winkelcentra zien, zijn in principe zo afgedrukt.